Demonstrasjon foran Stortinget onsdag 18. oktober kl. 16.00!

Arrangement av Norske Kvinners Sanitetsforening og Stoffskifteforbundet:

«Vi har ikke likestilling innen helse i dag. En norsk, offentlig utredning om kvinners helse ble lagt frem i mars. Den dokumenterer at kvinner får dårligere helsehjelp enn menn. Dette rammer halvparten av befolkningen, men påvirker oss alle!

Derfor krever vi at politikerne sørger for en Stortingsmelding på kvinnehelse. Det er nå en unik mulighet til å debattere kvinnehelse i sin bredde i Stortinget, og fremme konkrete forslag som vil bedre kvinners helse. Det er behov for en tverrpolitisk debatt, slik at alle partier engasjerer seg i å finne løsninger, med budsjettmessige konsekvenser.

Onsdag 18. oktober arrangerer vi en demonstrasjon utenfor Stortinget.

Vi møtes kl. 16.00 og danner en menneskelenke rundt Løvebakken. Deretter inviteres politikerne til å motta underskrifter en etter en på scenen.

Vi inviterer politikere fra alle partier til å motta underskrifter om kravet om et nasjonalt løft for kvinnehelse: https://gave.sanitetskvinnene.no/opprop

Vi møtes kl. 16.00 og danner en menneskelenke rundt Løvebakken.

 Deretter inviteres politikerne til å motta underskrifter en etter en på scenen. Rødt, MDG, KrF, Venstre, Høyre, Pasientfokus og Frp har alle stilt seg bak et forslag om Stortingsmelding tidligere. Nå mangler vi SV sin stemme for at dette skal få flertall!
 
Fra den forrige utredningen om kvinnehelse fra 1999, ble bare noen få tiltak gjennomført, men mange av forslagene ble i skuffen, og utredningen ble aldri en stortingsmelding. Det kan ikke skje igjen! Vi må lytte til kvinners stemmer, øke status for kvinnehelse, sikre mer kunnskap og bedre samhandling i helsetjenestene. Nå har vi utredet nok, politikerne må handle!
Alle partier må forpliktes til å bedre kvinners helse uavhengig av hvem som sitter i regjering. Sammen kan vi markere at kvinnehelse ikke er et særhensyn – men noe som angår oss alle! Vi vil at kroppen vår skal tas på alvor!»

Vi i Vulvaforum oppfordrer alle våre medlemmer til å delta!

Del innlegg

Vi bruker cookies for å analysere trafikk på nettstedet slik at vi kan forbedre brukeropplevelsen.

Cookie ikon