Logobilde til vulva.no sin nye bloggpost for ny nettside

Nye Vulva.no er ferdig!

Som dere ser har nettsiden blitt oppdatert og fornyet. Ved hjelp av økonomisk støtte fra Helsedirektoratet har vi kunne hyre inn en webansvarlig, nemlig Hjan Robert.

Han har hjulpet oss med å sette opp alt på ny – både enklere for oss og bedre visuelt – synes vi. I tillegg til dette har vi endelig fått en ny LOGO!

De aller største nyhetene er likevel innholdsmessig, vi har nå laget egne informasjoner om:

  • Vulva ved graviditet og fødsel
  • Vulva etter overgrep
  • Vulva etter omskjæring

Det har vært mange innspill fra brukere som har bedt spesielt om informasjon rundt fødsel, så dette var viktig for oss. Her trenger både pasienter og helsepersonell mer kunnskap. I tillegg vet vi at mange med vulvalidelser har vært utsatt for overgrep – både i barndommen og i voksen alder. Nå ligger det inne mange konkrete øvelser og informasjon som kan gi en tryggere hverdag til denne pasientgruppen.

Skader og senreaksjoner etter omskjæring bør alle som jobber med vulvasykdommer ha kjennskap til. Det er godt å være forberedt den dagen man treffer en kvinne med denne problemstillingen.  Her ligger også egen  informasjon til pasientgruppen med linker til steder man kan henvende seg direkte.

Så er det også laget 5 podcaster! Her intervjuer sexolog og fysioterapeut Jenny Toftner sammen med lege Trine Aarvold ulike fagpersoner om temaer som opptar pasienter med vulvasykdommer.

  • Behandling av vulvodynier – Jenny og Trine
  • Om graviditet og fødsel  – jordmor og sexolog Cecilie Sommerstad
  • Vulvasmerter i et parforhold  – psykolog Linn Myrtveit Stensrud og parterapeut psykolog Elisabeth Tverrli
  • Nedsatt sexlyst – sexolog Trude Sletvold Lien
  • Smerter – psykiater Egil Fors

Vi har også laget 2 webinarer beregnet på helsepersonell!

Gynekolog Ole Aleksander Dyrkorn og hudlege Anne Lise Helgesen foreleser om  Vulvodynier og Dermatoser i vulva. Planen er å legge ut flere webinarer etter hvert som vil omhandle ulike tema.

Vi håper dere er nysgjerrige og gjør dere kjent på sidene, og gi oss gjerne tilbakemeldinger!

Styret i Vulvaforum

Mars 2022

Del innlegg

Vi bruker cookies for å analysere trafikk på nettstedet slik at vi kan forbedre brukeropplevelsen.

Cookie ikon