Pasienthistorie vulvodyni

Mange som opplever å ha vulvaplager føler seg alene om dette. Det kan derfor være fint å vite at det finnes flere som har gått igjennom dette, og blitt bra! Her er historien til en kvinne som hadde vulvasmerter i 6 år.

korallhjertelilla

Jeg slet som sagt med svie i underlivet (spesielt ved samleie) i ca 6 år. Det hendte flere ganger i løpet av de 6 årene hvor jeg ble tvunget til å ha samleie, eller jeg gjorde det bare for å gjøre partneren fornøyd, det gjorde det bare enda verre. Var ordentlig deprimert på grunn av dette, fordi jeg ikke fikke være normal.

Etter utallige undersøkelser ble jeg endelig henvist til gynekologisk poliklinikk på Ullevål sykehus. Der fikk jeg møte en flinke lege, og etter hvert fikk jeg diagnosen kronisk vulvodyni.

Etter det forandret livet mitt seg helt! Jeg var så lykkelig over å endelig bli tatt på alvor å få den hjelpen jeg trengte. Ble etter det henvist til fysioterapi.

Jeg prøvde først en krem som skulle hjelpe meg mot svien og smertene, men det fungerte dessverre ikke på meg. Da anbefalte legen at jeg skulle prøve Sarotex som jeg skulle ta på kvelden, utrolig nok så fungerte dette!

I tillegg så fikk jeg behandling hos fysioterapeut. Hun lærte meg øvelser som jeg skulle gjøre hver dag, men det viktigste av alt, hun fikk meg til å forstå at man kan ha sex på så mange forskjellige måter, og at jeg ikke må føle meg presset til å ha sex, rett å slett tenke mer på meg selv. Øvelsene bidro til at jeg endelig lærte meg å kunne slappe av i underlivet. Etter noen måneder så var plagene mine så å si helt borte. Det var helt fantastisk! Jeg fikk endelig oppleve det å ha deilig sex uten at det gjør vondt og også klare meg gjennom en gynekologisk undersøkelse uten store smerter.

Jeg var jo så heldig å traff mannen i mitt liv når jeg var midt opp i alt dette, endelig traff jeg en mann som hørte på meg å ikke presset meg. Hadde aldri klart det uten han heller. Det har så mye å si å bli akseptert for den man er.

Jeg gikk mange år å trudde at jeg aldri kom til å bli bedre, men jeg ga aldri opp og til slutt så fikk jeg den hjelpen jeg trengte å jeg ble mye bedre.

Selv den dag i dag så nyter jeg sex og har det veldig bra.

Jeg kan aldri få takket de som hjalp meg nok.

Kvinne, 28 år