Hva gjør en osteopat?

Informasjon fra en osteopat

Møtet med pasienten

Hver dag møter jeg kvinner i alle aldre i min klinikk, flere unge enn eldre. De kommer med svie, kløe, en brennende følelse, press og/eller smerter ved samleie. Noen har i tillegg plager som hemorroider, smerter ved skambenet, smerter ved å sitte, smerter i halebenet, stråling ut i lysken, problemer med fordøyelsen eller sensitiv blære. De blir alle undersøkt for infeksjoner eller andre patologiske tilstander av allmennlege eller gynekolog før vi setter i gang med behandling.

Som osteopat ønsker jeg å finne sammenhengen mellom dine plager, din kropp og din hverdag. Jeg undersøker bekkenbunnen direkte, men også strukturer som påvirker området rundt, som leddene i bekkenet, muskler i nedre del av magen og bekkenet, hofter, blære, ligamenter og sirkulasjonen ned i bekkenet. Vi ønsker å se på sammenhengen og hvordan disse strukturene fungerer sammen, eller hvordan de ikke fungerer.

Kan jeg bli helt bra?

De fleste som oppsøker hjelp blir mye bedre og mange blir helt bra etter behandling. For noen er dette en langvarig prosess, mens andre blir raskt bedre.

Hva kan jeg gjøre selv?

Jeg lærer alle mine pasienter å massere bekkenbunnen på egenhånd. Man kan også gjøre knipeøvelser, men det er da viktig at du har fokus på avspenningen, ikke bare å knipe. Uansett fremgangsmåte er formålet å bedre sirkulasjonen. Ved å jobbe med avspenning, massasje og øvelser kan mye bli bedre.